Välkommen till Adobe GoLive 5

 
Välkommen till Adobe GoLive 5

Engelsk lottad startordning!
Engelsk lottning

Med hjälp av detta excel-ark kan man skapa startuppställningar med Engelsklottad startordning.


Hastighet från drevning!
Vilken hastighet blir det

Detta excel-ark räknar ut vilken hastighet det blir vid en viss utväxling och varvtal. För att få hastiheten för din Kart så måste du mäta omkretsen på bakhjulet.

Man kan även använda excel-arket för att få en känsla för vad som händer när man ändrar utväxlingen. Om man t.ex. byter framdrev från 10 tänder till elva så ska man sätta på ett bakdrev som är 8 tänder större för att bibehålla utväxlingen. Byter man däremot från 10 till 9 tänders framdrev så ska man minska antalet tänder på bakdrevet med 9 tänder för att bibehålla utväxlingen.


KZ2 utväxling och hastighet!
KZ2 utväxling

Denna tabell visar vilken utväxling man får vid en viss kombination av framdrev och bakdrev. Eftersom en ändring av enbart framdrev eller bakdrev kan bli en för stor ändring så behöver man denna tabell för att se vilken kombination av framdrev och bakdrev som ger en lagom stor ändring. Sktiv ut tabellen och klistra upp i verktygslådan så du alltid har den tillgänglig.

KZ2 Hastighet för olika motorer vid en viss utväxling

I denna tabell finns uträkning av hastigheten på de olka växlarna beroende på vilken utväxling man valt att använda, skriv in vald utväxling på rad 4 och 5. Mät upp omkretsen på bakhjulet och skriv in den på rad 6. Skriv in varvtalet för din motor på rad32. Sedan kan man läsa ut hastigheten för några av motorfabrikaten. Finns inte din motor med så kan du modifiera någon av tabellerna med utväxlingen som din motor har, uyväxlingen ska finnas i homologeringshandlingarna för motorn.


Mer?
Har du några andra hjälpmedel? Skicka dem till webmaster så lägger vi upp dem här så fler kan använda dem.


Välkommen till Adobe GoLive 5
Reklam!


Ta kontakt med Järfälla Hyrkart om du vill köra hyrkart på Järfälla-banan.

Tävlingsledningen hos Järfälla MK använder Peltor Lite-Com för säker kommunikation.

Järfälla MK använder Zynatic Medlemsregister, ett webbaserat medlemsregister. Kontakata Zynatic AB om din klubb är intresserat av medlemsregistret

Besökare
Totalt 145351
Idag 66
Igår 55
21/9 63
20/9 58
19/9 71
18/9 64
17/9 55Välkommen till Adobe GoLive 5
Järfälla Motorklubb, Box 171, 177 23 Järfälla | Bankgiro 138-0872 | webmaster